Pukulan Pentjak Silat Bukti Negara is een vechtsysteem ontwikkeld door Pendekar Paul de Thouars († 2013).
Hij was een van de meest begiftigde vechtkunstenaars van onze tijd. Hij wijdde het merendeel van zijn leven aan de West-Javaanse stijl Serak, wat hij leerde van zijn oom, wijlen Guru John de Vries.
Het was niet toegestaan om deze kennis te verspreiden buiten de familiekring. Daarom ontwikkelde Pendekar Paul de Thouars de vechtkunst Bukti Negara als een manier om zijn kennis en kunde te delen zonder zijn belofte aan zijn leraar te verbreken.
Bukti Negara betekent ‘bewijs/eerbetoon aan een groter en ouder ‘continent’ van kennis – die van het systeem Serak. Daarnaast is het ook een tribuut aan het land van herkomst: Indonesië of toenmalig Nederlands Indië.

  • Bukti: bewijs of getuige
  • Negara: continent of land
OomVentjeenJohn-252x300

Guru John de Vries en Guru Ernest de Vries

Direct of indirect, heeft Pendekar Paul de Thouars vele mensen geïnspireerd in de vechtkunstwereld, wereldwijd, door zijn leven te wijden aan Bukti Negara en Serak.
Voordat hij overleed in 2013, zorgde hij ervoor dat zijn erfenis van PDT Bukti Negara veilig gesteld werd door een ‘PDT Board of Directors’ op te stellen die verantwoordelijk is voor het uitbreiden van de publieke bekendheid en waardering voor de vechtkunst en het onderhouden van zijn traditionele vormen en principes.
Lid van de Board Walter van den Broeke, technisch adviseur van PDT Pukulan Pentjak Silat Bukti Negara en Serak en hoofd van de Europese tak, startte zijn reis in de vechtstijl Pukulan in 1978.
Hij trainde intensief onder wijlen Pak W.L. Flohr; harde, compromisloze training van een toegewijd en zeer gerespecteerde leraar.Nadat Pak Flohr overleed in 1998, begon een nog altijd voortdurende reis, zoekend naar meer kennis van Pukulan. Ondanks het contact met vele leraren, ook in Indonesië, kon hij niemand vinden die het niveau van Pak Flohr benaderden.

Een introductie bij de familie De Vries bracht hem bij de vechtkunst Serak. 

Met de kennis die de familie De Vries met me deelde, kon ik eindelijk begrijpen en verdiepen in datgene wat Pak Flohr me had geleerd.

Langs deze route volgen een ontmoeting met Paul de Thouars in 2010 in de Verenigde Staten. Hij trainde Walter in het systeem wat hij had geleerd had van zijn leraar John de Vries. Zijn diepgang en inzicht was fenomenaal. Het was duidelijk dat hij een vechtkunst had beoefend zonder te claimen ooit klaar hiermee te zijn.

Ik zie in Oom Paul wat ik zag in Pak Flohr: een toegewijde en bevlogen leraar, een geweldige persoonlijkheid en een man met een enorme hoeveelheid aan kennis.

Paul de Thouars

Paul de Thouars

In 2011 vroeg Pendekar Paul de Thouars Walter om hem te helpen om zijn vechtkunst Bukti Negara te promoten. Omdat Walter een directe leerling was van de familie de Vries, had hij de toestemming van de ooms nodig om dit te kunnen realiseren. In een ontmoeting tussen de ooms de Vries en Paul de Thouars, kwam ze overeen om een gedeelte Pukulan van oom Dolf de Vries te verwerken in het Bukti Negara. Hierna gaf Dolf de Vries specifieke details over hoe en wat er gedeeld mocht worden van zijn Pukulan. De documenten die hun wensen en overeenkomsten vastlegden werden gesigneerd door Dolf de Vries, Harry James de Vries en Paul de Thouars.

De gecombineerde stijl zou worden uitgedragen als Bukti Negara.

Sinds 2013 is de PDT Bukti Negara organisatie actief bezig aan het verspreiden van dit unieke vechtsysteem in Europa. Technisch adviseur van Bukti Negara wereldwijd en hoofd van de europese tak, Walter van den Broeke opereert vanuit thuisbasis Breda. Er zijn nu meer dan 13 groepen – en nog uitbreidend – door heel Europa. Alle groepsleiders van deze groepen worden getraind door Walter op een reguliere basis.

 

 

– Ter ere van de overleden ooms Paul de Thouars, Dolf de Vries, Harry James de Vries en Pak W.L. Flohr –

©2019 Naga Kuning Institute

Naga Kuning Institute Website E-mail

If you need more information you can send us an email and we'll get back to you, as soon as possible. info@nagakuninginstitute.com

Wordt verstuurd

Naga Kuning Institute – Home of Pukulan

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?