BuktiNegara_GroupWat maakt het uniek?

Bukti Negara is een zeer verfijnd vechtsysteem gebaseerd op pukulan, wat is ontstaan uit vele tientallen jaren van training en praktische ervaring op de straat.. Dit systeem is opgebouwd uit elementen van de stijl Serak. Het is een ‘close quarters combat systeem’ ontwikkeld om te gebruiken tegen 1 of meerdere tegenstanders. Het mooie en onderscheidende van Bukti Negara ligt hem in het systematische karakter. Alle onderdelen van het systeem dragen bij aan het geheel:

Het idee is eenvoudig, het curriculum is toegankelijk, de mogelijkheden binnen het systeem zijn oneindig.

In tegenstelling tot veel vechtsporten en vechtkunsten, zijn er geen vast aantal technieken die geleerd moeten worden. Vanaf de eerste training wordt je bekend gemaakt met een aantal gereedschappen (waarin de principes verwerkt zitten) Deze ‘tools’ kunnen gecombineerd worden en stimuleren je om zelf na te denken, toepassingen/technieken te bedenken en toe te passen. Je zal tenslotte iedere keer in een andere situatie terecht komen als je jezelf moet verdedigen.

De term zelfverdediging is een beetje misleidend, omdat we een aanval niet weren of blokkeren. Daarentegen beantwoorden we een aanval met een tegenaanval en verstoren daarbij de balans van de tegenstander. We streven ernaar om de conflictsituatie zo snel mogelijk te beantwoorden. Dit komt allemaal neer op correcte timing, “ reageren bij het knipperen van de ogen” is een belangrijk aspect van Bukti Negara.

Bukti Negara:

  • Is een efficiënt, korte-afstands vechtsysteem, rekening houdend met meerdere tegenstanders.
  • Het reageert uit een defensieve positie, maar neemt de aanval direct over met een tegenaanval.
  • Je loopt in op de tegenstander die jou wil raken, verstoort zijn balans en dwingt hem om zijn balans te hervinden. Hierbij neem je zijn positie over.

 

pantjarBukti Negara is één van de traditionele Pentjak Silat Stijlen die gebruik maakt van het looppatroon. Dit wordt gebruikt als basis om de beoefenaar de tactieken te leren om 1 of meerdere tegenstanders te bestrijden. Sommige andere stijlen, zoals Wing Chun of Escrima gebruiken iets dergelijks maar Bukti Negara (en Serak) is uniek in hoe dit tot in de kleinste details wordt verklaard en gebruikt binnen de toepassingen.

BuktiNegara_close2

Waarom deze stijl en niet een andere?

Natuurlijk zijn er tegenwoordig legio vechtstijlen te vinden, en ieder heeft zijn eigen plus- en minpunten. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak.

Bukti Negara is uniek als het gaat om..

  • de hoeveelheid traditionele EN praktische kennis die is doorgesijpeld in een moderne vechtkunst.
  • het werken met een beperkt, maar toch traditioneel curriculum, wat eenvoudig te leren is, maar een leven kost om te beheersen.
  • we geloven niet in vaste technieken, de rauwe realiteit van het gevecht verandert iedere keer en dus geloven wij in het trainen van principes en wetmatigheden die we direct leren gebruiken in de toepassingen.
  • we geloven niet in het mixen van verschillende stijlen. Als je een degelijk systeem leert voorziet het in alles, ongewapend, gewapend, staand of op de grond, tegen 1 of meerdere tegenstanders. We leren dit vanaf de allereerste les. Dit gaat weliswaar tegen de algemeen geldende gedachte in, maar we kunnen het wel beargumenteren.
  • Overigens is iedereen natuurlijk vrij om dit toch te combineren met een andere stijl(en), wij zijn niet zo van het verbieden. We staan ook open voor de kennis van andere stijlen, alleen we kijken binnen onze eigen stijl wat ONZE oplossing is voor een specifieke situatie (grondgevecht, wapens, meerdere tegenstanders)

Meer hierover is hier te lezen: Hier en Nu

Nieuwsgierig?

Overtuigd of geprikkeld genoeg om eens langs te komen? Doe mee met een training bij één van onze locaties. Vind hier een locatie.

©2019 Naga Kuning Institute

Naga Kuning Institute Website E-mail

If you need more information you can send us an email and we'll get back to you, as soon as possible. info@nagakuninginstitute.com

Wordt verstuurd

Naga Kuning Institute – Home of Pukulan

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?